Vakantie

Dringend plassen? Airpnp wijst je de weg

Print
Je moet heel dringend naar het toilet, maar je vindt er geen. De nieuwe app Airpnp voorkomt dit probleem en wijst je de weg naar een openbaar toilet in je buurt.

De app werd ontwikkeld door de Amerikaan Travis Laurendine en is geen zijproject van de populaire boekingssite Airbnb. De nieuwe toepassing werd aanvankelijk gelanceerd als een grap om het tekort aan openbare toiletten in New Orleans aan te kaarten, maar is tegen alle verwachtingen in heel populair geworden.

Vandaag kunnen toeristen die dringend moeten plassen snel en (bijna) overal ter wereld een openbaar toilet in hun buurt opzoeken. Wie dat wenst kan ook zijn eigen toilet aanduiden als openbaar om mensen in hoge nood te helpen. Eén stad blinkt enorm uit en dat is Antwerpen. Hier zijn wereldwijd de meeste openbare toiletten aangeduid. De Belgische stad laat hiermee New Orleans achter zich, waar slechts 28 openbare toiletten staan geregistreerd. Verder zijn ook de steden Leuven en Brussel goed vertegenwoordigd. Wie dan weer een openbaar toilet nodig heeft in Gent, wordt voorlopig niet geholpen dankzij de app.

Na de boodschap kunnen toiletbezoekers hun ervaringen delen met andere gebruikers en het toilet in kwestie een score geven van 1 tot 5. Zo kan je laten weten hoe proper de badkamer was, welk wc-papier de gast aanbiedt, enzovoort.

Niet te missen