© *

Handige trucjes die helpen bij de lenteschoonmaak

De lente is in aantocht, maar de temperaturen willen nog niet helemaal mee: geen beter moment om een kleine lenteschoonmaak voor te bereiden. Deze filmpjes van het internet zorgen voor inspiratie.

tib

Doffe kranen in de keuken of de badkamer? Volgens een website met de veelzeggende naam 'Housekeeping' krijg je ze weer blinkend met baby-olie

Is het tijd voor een reorganisatie van de meubels? Dan heb je volgens dit filmpje ijsblokjes nodig om de afdrukken van zetels of tafelpoten uit je tapijt te krijgen.

Het volgende filmpje leert je een aantal handice trucjes: een sponsje dat je rechtzet met een paperclip, beschimmelt niet. De vervelende hoekjes van je raamkozijnen kan je propermaken met een wattenstaafje en azijn. En je toilet kan je proper maken met een pijnstiller.

Voor een lade die al jaren moeilijk opengaat, kom je al een heel eind als je de zijkanten inwrijft met zeep

Kleine dingen die je kwijt bent, zoals een vijsje of een oorbel, kan je terugvinden door te stofzuigen met een sok over je stofzuigerbuis:

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':'1', 'prerollInterval':'1', 'prerollStartWith':'1', 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : '1', 'preSequence':'1', 'postSequence':'1', 'timeout':'4', 'storeSession':true, 'prerollInterval':'1', 'skipOffset' : '15' }, 'skipBtn': { 'label': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844802', 'entry_id' : '1_sb2bh661'});

De spiegels in je badkamer proper maken, kan je volgens deze professionele poetsvrouw met zelfgemaakte 'spiegelspray': meng water met azijn en spray het op de spiegel.

Liggen de zakjes van de supermarkt overal in de weg? Verzamel ze in een lege zakdoekdoos

Het minst leuke werkje, het toilet proper maken, kan volgens dit filmpje op drie minuten gebeurd zijn:

Niet te missen