Lindsey Vonn wint ook kristallen globe Super-G

Print
Lindsey Vonn wint ook kristallen globe Super-G

Foto: EPA

Een dag na haar eindzege in de Wereldbeker afdaling heeft de Amerikaanse skiester Lindsey Vonn ook de eindwinst in de WB Super-G op zak gestoken. Vonn deed dat door donderdag tijdens de finales van de Wereldbeker alpijnse ski in het Franse Méribel de laatste Super-G van het seizoen te winnen. Ze pakte zo al haar negentiende kristallen globe uit haar rijkgevulde carrière.

Vonn finishte in 1:07.70 en was daarmee bijna een halve seconde sneller dan de Oostenrijkse Anna Fenninger (+ 0.49). De derde plaats, op acht tienden van de Amerikaanse, was voor de Sloveense Tina Maze. In de wereldbekerstand in de Super-G heeft Vonn daardoor 540 punten, 28 meer dan Fenninger en 150 meer dan Maze. In haar loopbaan verzamelde ze nu al 67 WB-zeges, waarvan de helft (33) op de afdaling.

In de algemene wereldbekerstand blijft het met nog slechts twee manches te gaan bijzonder spannend. De Oostenrijkse titelverdedigster Fenninger is opnieuw iets comfortabeler leider, ze heeft nu 32 punten voorsprong op Maze. Vonn volgt als derde op 411 punten.

Zaterdag skiën de vrouwen in het Franse skioord nog de slalom, de reuzenslalom volgt zondag.