Technisch directeur Cercle Brugge stapt op

Print
Technisch directeur Cercle Brugge stapt op

Sven Jaecques Foto: BELGA

Sven Jaecques, de Technisch directeur van Cercle Brugge, legt zijn functie bij de Vereniging eind dit seizoen naast zich neer. Dat heeft hij donderdag laten weten in een open brief.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Reeds enige tijd geleden heb ik de beslissing genomen om na dit seizoen afscheid te nemen van de Vereniging. Exact 20 jaar lang maakte ik, onafgebroken en in zowat alle sportieve geledingen, deel uit van de groen-zwarte familie. Het is geen geheim dat de Vereniging ook structureel in opbouw is, wat zoals steeds gepaard gaat met de nodige groeipijnen, en ik had steeds meer het gevoel dat mijn persoon, in eerste instantie los van feiten of resultaten, een discussie vormde op vlakken die niet meteen iets met mijn taak te maken hebben’, klinkt het.

‘Mijn vertrek stond direct na de reguliere competitie gepland. Gezien de omstandigheden heb ik besloten dit even uit te stellen, maar mijn keuze blijft dezelfde. Bij deze wil ik jullie dan ook melden dat ik ontslag genomen heb bij Cercle Brugge. Enerzijds wens ik hiermee een oproep te doen om alle neuzen opnieuw in dezelfde richting te zetten en om als 1 blok achter ons team te gaan staan. Anderzijds ga ik heel graag in op de vraag van Cercle om mijn job uit te voeren tot en met half juni. Op deze manier blijf ik, zoals het tot op vandaag is gebeurd, het bestuur, management en de staf ondersteunen bij het afwerken van dit seizoen en het voorbereiden van de mogelijke scenario’s voor volgend seizoen.’

Groen-zwart werd zondag, op de slotspeeldag van de reguliere competitie, in extremis veroordeeld tot het spelen van Play-off III. Woensdag nam de Vereniging al afscheid van coach Arnar Vidarsson. Hij wordt opgevolgd door de Nederlander Dennis Van Wijk, die de Bruggelingen in de hoogste klasse moet ziet te houden. Cercle begint op 4 april aan Play-Off III met een thuismatch tegen de Pallieters.