Nieuwe speeltuin door Peerse kinderogen

Print
Nieuwe speeltuin door Peerse kinderogen

Foto: Luc Dujourie

Peer - Een groep Peerse schoolkinderen liet woensdagmiddag een vlieger op die in het voorjaar 2016 zal landen in een schitterende, nieuwe speeltuin. Als meest geïnteresseerde doelgroep binnen de Peerse bevolking, nodigde het stadsbestuur de speelvogels uit op de Breugelhoeve om de aftrap te geven voor een uniek project. Participeren door kinderogen heet dat in Peer.

Dollen met kleurpotloden, foto’s maken met de tablet en een leuk bordspel waarbij je zelf een speeltuin in elkaar knutselt. Yes? Cool en plezant! Dat zeker, maar ook wat men in Peer ParcitiPeren door kinderogen noemt. De kinderen beleefden enkele leuke uurtjes, maar er was dus meer aan de kinderhand. Al die ideeën, tips en bedenkingen vormen –samen met de resultaten van wat de gesprekken met een groep van minder jeugdige betrokkenen ’s avonds opleverden- de basis voor wat straks een landelijke speelparadijsje moet worden.
Samen met de in aanbouw zijnde knuffelboerderij, de nieuwe moestuin, cafetaria, restaurant, het provinciale trainingscentrum voor de paardensport en de landelijke tentoonstelling Bazaar Kastaar wordt Breugelhoeve straks meer dan ooit een vaste bestemming voor al wie trek heeft in enkele uurtjes van landelijk genieten met het hele gezin.
De kop is eraf, de 300.000 euro liggen klaar in de schuif van het stadsbestuur en de Noord-Limburgse gezinnen hebben weer iets om naar uit te kijken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio