1.000 hooligans verwacht op bekerfinale

Print
1.000 hooligans verwacht op bekerfinale

Foto: AFP

De politie verwacht zondag 600 tot 1.000 hooligans in Brussel. Zij zouden vóór de bekerfinale tussen Brugge en Anderlecht een kleine oorlog willen uitvechten. Agenten van over het hele land worden opgetrommeld om alles onder controle te houden, zo schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Liefst 300 aanhangers van de beruchte Brugse East-Side en 300 leden van de Anderlechtse O-Side en het gevreesde Brussels Casual Service zouden al van ‘s ochtends vroeg een ‘legendarische’ strijd uitvechten in het Brusselse. In het slechtste geval breiden de groepen nog uit tot 500 elk. Als ‘toetje’ zouden later op de dag nog knokpartijen op het programma staan rond het Koning Boudewijnstadion. Volgens bronnen binnen de politie is inmiddels overleg gehouden met het Brusselse parket. Niemand wil details kwijt, maar in de wandelgangen valt te horen dat korpsen van over het hele land worden opgetrommeld.

De besturen van Club Brugge en RSC Anderlecht voorzien honderden stewards, zo bericht naast Het Laatste Nieuws ook Het Nieuwsblad.

(belga)