Twee jaar na dood van hun zoon nog een parkeerboete

Print
Twee jaar na dood van hun zoon nog een parkeerboete

Foto: dji

De ouders van Devon Gekiere (20) uit Westende hebben bijna twee jaar na zijn overlijden nog een parkeerboete in de bus gekregen. ‘Ongeloof en woede waren mijn eerste gevoelens’, zegt vader Peter in Het Nieuwsblad. De stad Gent belooft de boete kwijt te schelden.

Devon Gekiere (20) kwam op 30 juni 2013 om bij een verkeersongeval in Adinkerke. De boete dateert van een maand eerder in Gent. ‘Mijn zoon had me inderdaad verteld dat zijn parkeerschijf verlopen was. Maar we hebben er nooit iets van gehoord’, zegt Peter Gekiere.

Tot er maandag een brief van een deurwaarder in de bus zat. Met het verzoek om als ‘erfgenaam van Devon’ het bedrag van 137,77 euro van het Mobiliteitsbedrijf Gent te betalen. ‘Een slag in mijn gezicht’, zegt ­Peter.

Volgens het Mobiliteitsbedrijf berust de brief op een misverstand. ‘De deurwaarder die we inschakelden is op eigen initiatief te weten gekomen dat Devon overleden was en stuurde de betalingsherinnering naar de ouders’, klinkt het bij het kabinet van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen).