Kantine geplaagd door inbrekers: twaalfde keer ingebroken

Print
Kantine geplaagd door inbrekers: twaalfde keer ingebroken
Bilzen -

In de voetbalkantine van Sporting Caetsbeek in Beverst (Bilzen) is in de nacht van dinsdag op woensdag voor de twaalfde keer ingebroken. De daders richtten vernielingen aan en stalen een “aanzienlijke” som geld uit de spaarkas. Voor de club was het de zoveelste tegenslag op rij. Eerder werd het plein al drie keer omgewoeld door de everzwijnen. Er is één lichtpuntje: wellicht speelt de club over enkele weken kampioen.

Sporting Caetsbeek speelt in de derde afdeling van de Koninklijke Limburgse Bedrijfssportbond. Hun terrein ligt in de Kempenstraat, net op de grens met Genk. “Onze goede resultaten op sportief vlak houden ons op de been”, zucht voorzitter Marcel Vreven (64). “We hebben al wat meegemaakt de jongste tijd. Eerst werd ons veld tot drie keer toe volledig omgewoeld en vernield door de everzwijnen. We hebben het moeten afbakenen met draad.”

Beveiligingsdeur

De beesten zijn weggebleven, wat niet kan gezegd worden van de dieven. “Even dachten we dat ook de dievenplaag voorbij was, maar helaas, afgelopen nacht kregen we voor de twaalfde keer bezoek”, aldus de voorzitter. “In het verleden hebben ze alles wat vast en los zat al vernield of gestolen. Een heleboel vensters hebben we dichtgemaakt en van de deuren hebben we de hendels weggenomen. Onze houten deur werd ontelbare keren vernield. We hebben toen een extra zware metalen beveiligingsdeur geïnstalleerd. Dat is een hele tijd goed gegaan. Maar vannacht hebben dieven dan eerst aan de achterzijde de deur gedeeltelijk opengebroken. Toen ze daar niet binnen geraakten, hebben ze het ijzeren traliewerk aan de kantine uit de muren gebroken. Vervolgens hebben ze een vensterraam ingeslagen en zo naar binnen gekropen.”

Lees alles over de inbrakengolf vandaag in uw krant.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio