Indiase non slachtoffer van groepsverkrachting

Print
Indiase non slachtoffer van groepsverkrachting

Een Indiaase non houdt een foto van Moeder Theresa vast. Foto: AP

De Indiase politie in het oosten van het land gaat op zoek naar zes tot acht mannen die geld hebben gestolen en een bejaarde non hebben verkracht.

De non werd zaterdag het slachtoffer van een groepsverkrachting in de Convent of Jesus and Mary School in India. Nadat de daders - naargelang de bron wordt er over 6 tot 8 daders gesproken - geld hadden gestolen, mishandelden en verkrachtten ze de oudste non van de school, die meer dan 70 jaar is, en wisten te ontkomen.

De politie is een zoekactie gestart naar de daders in het oosten van India. Volgens verschillende bronnen bonden de overvallers de bewakingsagenten van de school vast met touwen en stormden ze daarna de slaapkamer van de geestelijken binnen, waar drie nonnen sliepen. Twee nonnen werden vastgebonden aan een stoel terwijl de derde naar een andere kamer werd gebracht en daar herhaaldelijk werd verkracht door de daders.

De mannen gingen ervandoor met een gsm, een laptop, een grote som geld en een camera. Onderweg naar buiten vernielden ze ook een kapel, zegt de aartsbisschop van Calcutta, Thomas D’Souza.