© rr

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Soldaat die Bin Laden doodde aan het werk bij Fox News

Fox News heeft Rob O’Neill, de Navy Seal die Osama Bin Laden doodde, een baan gegeven. Dat heeft de Amerikaanse conservatieve zender donderdag aangekondigd.

lbo

O’Neill zal “zijn militaire expertise aanwenden en analyses geven tijdens verschillende uitzendingen gedurende de dag en tijdens primetime”, aldus de zender in een persbericht.

“Rob O’Neill is een Amerikaanse held die zijn leven gewijd heeft aan het dienen van ons land en aan de bescherming van onze vrijheden”, aldus de CEO van Fox News, Roger Ailes. “Het is zeer uitzonderlijk om als televisiezender een medewerker te hebben die ervaring heeft met militaire grondoperaties. Zijn militaire kennis zal een grote meerwaarde zijn voor de zender en we zijn vereerd dat hij een van ons is.”

De Navy Seal verklaarde tijdens een documentaire van Fox News van vorig jaar, dat hij degene was die het vroegere hoofd van Al Qaida, Osama Bin Laden, gedood had tijdens een geheime militaire operatie in Pakistan. Aan de krant Washington Post zei hij nog voor de uitzending dat hij de kogel afvuurde die Bin Laden ombracht.

Meer over Osama bin Laden