Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leander Dendoncker verlengt contract bij Anderlecht

Landskampioen Anderlecht heeft het contract van Leander Dendoncker met vijf jaar verlengd. De middenvelder ligt daardoor vast tot 2020, zo maakte paars-wit woensdag bekend.

md

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In 2009 ruilde Dendoncker de jeugdopleiding van Roeselare voor Anderlecht. In juli 2013 debuteerde hij tijdens de Supercup tegen Racing Genk in de eerste ploeg van de Brusselaars.

De 19-jarige Dendoncker brak dit seizoen helemaal door in het Constant Vanden Stock-stadion. De centrale middenvelder, die ook achterin kan worden uitgespeeld, groeide de voorbije maanden uit tot een steunpilaar in het elftal van Besnik Hasi.

'Het is voor mij een hele eer om hier voor vijf jaar te mogen bijtekenen', reageert Dendoncker. 'Ik ben blij dat ik hier langer mag blijven. Ik ga proberen om mijn best te blijven doen voor de club, heel hard te werken en zo proberen verder te doen.'

'Leander is een jonge speler met enorm veel kwaliteiten', vult algemeen manager Herman Van Holsbeeck aan. 'De manier waarop hij dit seizoen is uitgegroeid tot één van de patrons op het paars-witte middenveld is bewonderenswaardig. Met deze contractverlenging hebben we onze eerste grote transfer voor volgend seizoen beet.'

Aangeboden door onze partners