Yvonne op vrijdag

© HBvL

‘Ge zijt met uw gat in de boter gevallen’

Elke week schrijft de 102-jarige Yvonne Daemen uit Hasselt een brief aan een bekende Vlaming. Yvonne verblijft in het rusthuis, waar ze elke dag trouw naar ‘Familie’ en ‘Mooi En Meedogenloos’ kijkt. Maar speciaal voor HBvL2 zapt ze ook doorheen de rest van televisieland, en geeft ze haar eigengereide kijk op onze tv-persoonlijkheden. Deze week is Tom Waes aan de beurt.

Yvonne Daemen

Beste Tom,

Ik moet eerlijk toegeven dat ik meer naar VTM kijk dan naar Eén, maar ik heb uw aflevering van ‘Reizen Waes’ in Albanië gezien hoor. Ge hebt u daar wel iets op de hals gehaald door te zeggen dat ge Blankenberge een lelijke stad vindt hé Tom. Maar weet ge wat? In tegenstelling tot vele anderen geef ik u honderd procent gelijk. ’t Is toch algemeen geweten dat Blankenberge een beetje ordinair wordt bevonden? Ik kom daar ook niet graag, wij gingen vroeger liever naar Knokke.

Ik denk da wij wel goed overeen zouden komen, want ik heb in mijn leven ook al veel gereisd. Ik was ook zo’n avontuurlijke reiziger gelijk gij en ging niet op vakantie om op het strand te liggen zonnen. In Tunesië ben ik indertijd drie dagen door de woestijn getrokken, da’s iets wat gij ook kent hé? Al was die marathon van u nog wel een tikkeltje zwaarder, dat geef ik toe. Ik bewonder u daarvoor. Ge neemt veel risico’s, en ge zijt ne echte durfal. Om nog maar te zwijgen van al die landen waar gij geweest zijt… ’t is toch wel tof dat ze u daarvoor betalen hé Tom? Als er hier iemand niet mag klagen over zijn job, dan zijt gij het wel. Ge zijt met uw gat in de boter gevallen.

En pas op, niet alleen met uw werk hé Tom. Ge hebt ook een knappe vriendin. Zij zal ook wel sympathiek en sterk zijn, want ’t is niet evident om altijd alleen thuis achter te blijven. Nu kwam ik er laatst achter dat gij al tien jaar met uw vriendin samen zijt en dat gij al drie kinderen hebt? Da’s al een groot huishouden hé Tom, ge zou al lang getrouwd moeten zijn. Maar blijkbaar is ’t dus voor dit jaar, maakt er alleszins iets moois van.

Wat gij allemaal doet, dat doen er u niet veel na. Ik vind dat ge best trots op uzelf moogt zijn. Maar Tom, ene raad: zo avontuurlijk kunt ge gans uw leven niet blijven hé. Ik zou toch maar een plan B voorzien, want binnenkort moet ge gaan afbouwen. Tot dan zal ik nog wel een paar keer naar Eén zappen, speciaal voor u!

Liefs,

Yvonne