Hasselt bouwt studentensite naar Amerikaans model

Print
Hasselt bouwt studentensite naar Amerikaans model

Zo gaan de woontorens er uit zien. Foto: TVL

Hasselt -

De Stad Hasselt is vandaag begonnen aan de eerste fase van een studentensite naar Amerikaans model. De stad bouwt de eerste van vier woontorens voor studenten aan het Kapermolenzwembad. Dat meldt TV Limburg.

Het is de bedoeling dat alle studentenfaciliteiten op wandelafstand van de 3 woontorens komen. De eerste toren moet in september 2016 klaar zijn en zal 74 studentenkamers huisvesten. De tweede toren moet tegen 2018 rechtstaan. “We willen een studentencampus maken naar Amerikaans model,” zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput. “Alle faciliteiten liggen op wandelafstand. Het Dusartplein kan gebruikt worden voor evenementen, de bioscoop Kinepolis is makkelijk bereikbaar,...”

Later komen er nog drie torens bij. Volgens burgemeester Hilde Claes heeft de stad nood aan extra studentenkamers. “We verwachten in de komende jaren 2000 extra studenten. Eén op vijf studenten gaat op kot dus er die extra woongelegenheid is nodig.”

De stad Hasselt gebruikt een deel van de opbrengst van de bouw, die in handen is van privépartners, om het nieuwe Kapermolen-zwembad aan te leggen.