Zesdejaars Secretariaat-Talen succesvol op Gentse beurs voor oefenfirma's

Print

Foto: Bart Vandezande

Herk-de-Stad - De leerlingen van het zesde jaar Secretariaat-Talen van de Sint-Martinusscholen hebben op de Belfairbeurs in Gent hun oefenfirma in de kijker gezet. Oefenfirma's zijn virtuele bedrijven die onderwijsinstellingen opzetten binnen een veilige leeromgeving.

De leerlingen runnen de oefenfirma SETA, een letterwoord dat staat voor Smartphones, Electronics, Technology & Accessories. Ze verkopen met andere woorden alles wat met multimedia te maken heeft. De producten mogen dan wel fictief zijn, de documentenstroom is reëel. In de klas werken de leerlingen in verschillende departementen, zijnde de commerciële, technische en financiële dienst alsook de afdeling onthaal en administratie. Uiteraard is er ook een directeur die alles coördineert.

Op de Gentse beurs kwamen de leerlingen in contact met andere oefenfirma’s uit binnen en buitenland. Zo tekenden oefenfirma’s uit Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje present. Ze verkopen er hun producten, maar vinden ook leveranciers die voor hun oefenfirma ingezet kunnen worden. Daarnaast hebben de leerlingen ook aandacht geschonken aan de inkleding van hun beursstand en leerden ze hoe prijsoffertes en verkoopfacturen tot stand komen. Ook communicatie maakte een belangrijk deel uit van het concept. Door het internationale karakter konden de leerlingen in verkoopgesprekken hun vreemde talen inoefenen met ‘native speakers’.

De leerlingen brachten het tot een goede einde met een 55-tal verkopen. Het belooft met andere woorden een drukke tijd te worden voor de leerlingen die nu de lever- en betaaltermijnen dienen op te volgen.

Heb jij ook zin in opleiding waar talen en office management centraal staan? Kom dan zeker een kijkje nemen op onze opendeurdag van 15 maart. Meer info vind je op www.st-martinus.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio