© VUM

Zoon van Bobbejaan Schoepen opent eigen pretpark: ‘Geen cowboys, wel vliegtuigen’

Jack Schoepen (50), zoon van wijlen Bobbejaan, zet de familietraditie voort. Over twee jaar opent hij in Mol zijn eigen indoorpark Captain Jack. “Helemaal in het teken van de luchtvaart. Aan de ingang komt een immense foto van mijn vader.”

PD

Jack Schoepen is de derde zoon van Bobbejaan. Toen Bobbejaanland nog in handen van de familie was, werkten vader en zoon nauw samen. “In 2002 mochten scholen niet meer naar Bobbejaanland komen. We waren niet educatief genoeg. Ik stelde vader voor: laat ons hier een luchtvaartmuseum maken.”

Bobbejaan geloofde in het idee en kocht een oude Tupolev, de Russische tegenhanger van de Concorde. “We zouden er een luchtvaartmuseum in bouwen. Iets educatief dus, waarmee we wel weer scholen naar ons park zouden trekken. Het plan is uiteindelijk niet doorgegaan. Maar van toen rijpt het idee al iets te doen met luchtvaart. Dat vader er ook in geloofde, motiveert me vandaag om door te gaan.”

Vergunning

Jack heeft lang geworsteld met de vraag hoe hij zijn vader aan zijn park kon linken. “Moeilijk hoor. Want zeg zelf: cowboys en luchtvaart, ze hebben niet veel met elkaar te maken. Tot ik een foto vond van vader die in Congo de trap afdaalt van een Sabena-toestel. Die foto komt op een doek van 5 op 5 aan de ingang van mijn park.”

Lees meer over de plannen van Jack Schoepen, vandaag in uw krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer