Limbolink

Review van de week: Insanity Reigns Supreme

Print
Review van de week: Insanity Reigns Supreme

Na 25 jaar in de business bewijst de Belgische Black/death metal veteranen Insanity Reigns Supreme dat ze hun touch niet helemaal verloren hebben na hun vorige plaat ‘Occultus Insanus Damnatus die in 2009 uitkwam. IRS viert dit jaar zoals eerder vermeld hun 25ste verjaardag, het is daarom dat ze met deze 4de plaat unorthodox iets speciaal wilden doen.

Het artwork van de cd is gemaakt door Septic Flesh-frontman Seth Siro Anton die met zijn illustraties het beest in ons allemaal visualiseert. Unorthodox is opgenomen in Duitsland door Andy Classen, geen onbekende in de metal wereld. Hoewel 25 jaar een lange tijd is om ‘maar’ 4 platen uit te brengen mag het eindresultaat er wel wezen.

De plaat wordt sterk geopend door het nummer ‘Ov Fire’ dat een beetje doet denken aan Bolt Thrower. Deze lijn wordt doorgezet tot aan ‘Cursed Be the Faithful’ met invloeden van doom metal. Een nummer dat er volgens ons bovenuit springt. Samen met het nummer ‘Opposer’. Niet toevallig twee nummers waarbij je je hoofd niet kan stilhouden en waarbij je meteen zin krijgt om in de moshpit te springen. Met het laatste nummer op deze plaat –een bewerking van het eerste nummer- gaan ze iets meer de melodieuzere tour op met een vrouwelijke stem die de zware grunts en growls ondersteunt van zanger Tes Re Oth.

Unorthodox is een degelijke plaat met af en toe een uitblinker. Het is muzikaal dik in orde maar er mocht nog wat meer variatie zijn.