Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Liefdesbrief na zeventig jaar terug bij WOII-veteraan

De Amerikaan Bill Moore (90) wist niet wat hij zag toen hij na zeventig jaar de liefdesbrief die hij aan zijn echtgenote Bernadean Gibson stuurde terugvond. De vrouw van de WOII-veteraan is intussen overleden.

DoJe

Een vrouw kwam de brief tegen in een platenhoes van een kringloopwinkel, het begin van het avontuur om de brief terug bij de eigenaar te krijgen. Zo kwam de liefdesbrief, verzonden op 29 december 1944, terug bij Bill terecht.

ABC News filmde de man terwijl hij in tranen de liefdesboodschap voorlas, die hij als twintigjarige naar Bernadean verstuurd had. De vertederende boodschap bevat zinnen als ‘Je bent zo knap, lieverd.’ en ‘Ik vraag me zo vaak af hoe het mogelijk is dat je voor mij gekozen hebt.’

Moore heeft altijd geweten dat zijn vrouw de ware was. Ze leerden elkaar kennen op de schoolbanken en na de terugkeer van Bill trouwde het koppel. Bill en Bernadean kregen drie kinderen.

Na de dood van zijn vrouw verhuisde Bill naar een bejaardentehuis. Omdat hij zijn bezittingen niet kon meenemen, verkocht hij ze. Zo kwam de brief in de kringloopwinkel terecht, waar de zoektocht naar de eigenaar van de liefdesbrief startte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer