Laatste droge dag van de week

Print
Laatste droge dag van de week

Foto: Serge Minten

Donderdagmiddag blijft het droog met zonnige perioden. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest, met maxima tot 3 graden in de Ardennen en ongeveer 7 graden elders. ‘s Avonds en ‘s nachts neemt de bewolking toe vanuit het westen, later gevolgd door regen. De minima bedragen 0 tot 5 graden.

Vrijdag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. De wind waait matig, aan zee tijdelijk vrij krachtig uit zuidwest, later krimpend naar het zuiden en ‘s avonds draaiend naar het noordwesten. Het kwik stijgt tot 4 graden in Hoog-België en ongeveer 7 graden in Laag- en Midden-België.

Zaterdagochtend regent het nog vooral over het oosten van het land. Vanuit het westen verschijnen er snel buien, maar ook opklaringen die tegen het einde van de dag breder worden. In de nacht van zaterdag op zondag wordt het koud en krijgen we lichte vorst en kans op mistbanken.

Zondag is het eerst droog met regelmatig zon. Later neemt de bewolking toe, ‘s avonds of ‘s nachts gevolgd door regen vanuit het westen.

Volgende week blijft het wisselvallig met regelmatig regen of enkele buien en vooral maandag ook veel wind. De middagtemperatuur schommelt tussen 6 en 9 graden.