'Bewapen studentes om verkrachting te voorkomen'

Print
'Bewapen studentes om verkrachting te voorkomen'

Foto: AFP / Karen Bleier

De wapenlobby in Amerika floreert. Nu heeft men zelfs het idee opgevat om studentes op school te bewapenen om zich te kunnen verdedigen tegen seksueel geweld.

Wapenbezit op school is een heikel punt in Amerika. Na de beschietingen in 2007 op een school in Virginia heeft men ingezien dat wapens niet op een school thuishoren. Toch komen tien verschillende staten nu met het idee op de proppen om wapens op school toe te laten om vrouwen zich te laten verdedigen tegen verkrachting. De staten komen met dit voorstel, uitgerekend nu seksueel geweld een hot topic is in de Verenigde Staten, zo meldt The New York Times.

"Als er een persoon verkracht wordt omdat ze geen vuurwapen van je mocht dragen, is dit jouw verantwoordelijkheid", zo zei afgevaardigde van Florida Dennis K. Baxley in een debat. "Als deze jonge, knappe meiden op de campus rondlopen met een vuurwapen, zal het mij benieuwen hoeveel mannen zich nog aan ze vergrijpen," reageert Michelle Fiore die het wetsvoorstel in Nevada indiende. "De aanrandingen zullen fors in aantal verminderen vanaf het moment dat deze verkrachters een kogel in hun hoofd krijgen."

Tegenstand

Tegenstanders vinden dat een schoolcampus geen plek is voor vuurwapens. Omdat op deze locaties ook door studenten aan binge drinking en andere roekeloze activiteiten wordt gedaan, liggen ongelukken met de vuurwapens voor de hand, zo denkt men. Experts denken ook dat de wapens hun doel voorbij schieten omdat verkrachters vaak bekenden zijn van het slachtoffer. De wapendragende dames zouden hierdoor niet snel geneigd zijn om daadwerkelijk te schieten.