Prachtig: gedoneerde bruidsjurken worden herwerkt tot jurkjes voor overleden baby’s

Heel wat vrouwen houden vast aan hun trouwjurk omwille van de sentimentele waarde, maar in Amerika denken ze daar anders over. Daar doneren steeds meer vrouwen hun trouwjurk aan de ‘NICU Helping Hands’. En wat die vervolgens met de jurken doet is onwaarschijnlijk prachtig.

mige

De organisatie verknipt de bruidsjurken en de ornamenten bevestigt aan de jurken en maakt er babykleertjes mee, waarin een overleden baby’tje vervolgens begraven kan worden. ‘Toen we in ziekenhuizen gingen helpen, merkten we dat ouders van een overleden baby vaak niet wisten waarin ze hun kindje best konden begraven. Ze wilden een prachtig jurkje, maar vonden in de winkels niets dat echt paste. Toen kwamen we op het idee om zelf kledij te maken voor deze trieste gebeurtenis toch een mooi, liefdevol kantje te geven. Meteen begonnen talloze vrouwen hun bruidsjurken te doneren. De stof is vaak ideaal voor kleine kledij te maken. Er kruipt heel wat werk in, maar we doen alles kosteloos en sturen de kledij ook kosteloos op naar de getroffen families. Zo zorgen we ervoor dat een jurk, die ooit voor een van de meest liefdevolle tijden in iemands leven stond, opnieuw kan gebruikt worden om ouders in vreselijk moeilijke tijden bij te staan en hen de kans te geven hun kindje op gepaste wijze, kosteloos, te kunnen laten begraven’, aldus de organisatie.

Het programma kreeg ondertussen de naam ‘Angel Gown Program’ mee. het project, dat in 2013 uit de grond werd gestampt, vermaakte in 2014 alleen al zo’n 8.000 trouwjurken voor het programma.

Bekijk hier meer info over het project.