© Filip De Smet

Man na bloot filmpje Cath Luyten: “Nou, nou”

Een minuut heeft het geduurd, het filmpje van een blote gebodypainte Cath Luyten (37). Van kop tot teen beschilderd als stunt om aandacht te trekken voor haar nieuwe spelprogramma ‘We’re going to Ibiza’. Missie volbracht: Cath is nu al een internethit.

Tom De Leur

“Een geniaal, maar bij momenten vermoeiend idee. Voor dat bodypainten heb ik van twee uur ’s middags tot elf uur ’s avonds rechtgestaan. Iets eten mocht niet, want je zit onder de verf en kruimelen mag niet”, vertelt Cath Luyten.

Veel moeite met naakt op tv komen heeft Luyten in ieder geval niet. In 2009 stoof ze voor Vlaanderen Vakantieland nog bloot uit een sauna door de sneeuw in Lapland. Maar zelf vindt ze deze ervaring toch nog iets anders. “Maar je ziet eigenlijk niets. En we zijn met zoveel miljard mannen en vrouwen, dat zijn zoveel miljard borsten en billen. Veel heisa kan daar niet rond ontstaan. (lacht)”

“Toen de opname klaar was, heb ik overwogen een kamerjas aan te trekken om gebodypaint naar huis te rijden en het resultaat aan mijn man Frank (Raes, de sportjournalist, nvdr.) en onze zoon te laten zien. Maar dan moest ik die verf er thuis afwassen, en zouden mijn handdoeken vuil worden. Dus ben ik maar gaan douchen. Zonde, eigenlijk. Ik had mijn man wel wat foto’s doorgestuurd. Die antwoordde met zijn droge humor. Nou, nou, sms’te hij.”