Noord-Zuid: ‘Evenwicht gevonden tussen economie en ecologie’

Print
Noord-Zuid: ‘Evenwicht gevonden tussen economie en ecologie’

Jos Lantmeeters Foto: HBVL

“Het is belangrijk dat de beslissing over de Noord-Zuid is gevallen. En voor ons is het belangrijk dat er een goed evenwicht is gevonden tussen de economische belangen en de ecologische belangen”, zegt Vlaams parlementslid Jos Lantmeeters (N-VA) in een reactie op de beslissing van de Vlaamse regering in het dossier van de Limburgse Noord-Zuidverbinding.

Volgens Lantmeeters was het voor zijn partij vooral belangrijk dat een groene corridor van ruim 200 ha tussen Leopoldsburg en Helchteren werd gevrijwaard.

Het is een moeilijke bevalling geworden, maar de Vlaamse regering bereikte vrijdagavond dan toch een akkoord over de Limburgse Noord-Zuidverbinding. Blijkbaar was vooral het pakket milderende maatregelen een moeilijke evenwichtsoefening.

Het GRUP voorzag al onder meer in de aanleg van een ecoduct ten noorden van het industriegebied van Helchteren. “Maar wij vonden het ook belangrijk om de groene corridor tussen het militair domein van Leopoldsburg en het militaire domein van Helchteren, een gebied van ruim 200 ha, te vrijwaren”, legt Jos Lantmeeters uit.

“De realisatie van de Noord-Zuid heeft natuurlijk grote economische belangen, maar wij wilden ook zeker de ecologische belangen vrijwaren. Dat evenwicht zit nu in de beslissing”, besluit het N-VA-parlementslid.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio