Ali Ipekci schuldig aan drievoudige doodslag

Print
Ali Ipekci schuldig aan drievoudige doodslag

Foto: KH

Maasmechelen / Tongeren - De Tongerse assisenjury heeft Hells Angel Ali Ipekci donderdagavond schuldig bevonden aan de doodslag op Freddy Put, Jef Banken en Michaël Gerekens. De aanwezige Hells Angels waren allesbehalve tevreden met de uitspraak. Ze maakten een hoop kabaal en verlieten het Vrijthof vrijwel meteen. Bij de burgerlijke partijen in de assisenzaal was een zucht van opluchting te horen. Ze vielen elkaar met tranen in de armen. Ipekci luisterde aanvankelijk ongestoord naar de uitspraak, maar gaandeweg besefte hij de impact ervan.

De jury haalde verschillende elementen aan om de schuld van Ipekci aan te tonen aan de dood van Outlaws full member Freddy Put, hangaround Jef Banken en sympathisant Michael Gerekens. Zo werd verwezen naar de tijdspanne van zes minuten die verstreken tussen het moment dat de drie in de witte Citroën Berlingo arriveerden aan de bandencentrale Burnout en het wegrijden van het voertuig met Ipekci achter het stuur van de Berlingo.

Verder was er de ongeloofwaardige verklaring van de vrouw van de uitbater van de Burnout dat Ipekci bij haar was aan de barbecue. "De patronen, gevonden aan het kanaal, passen bij de laderveer die bij het voertuig aangetroffen werd. De in de Turkse taal uitgesproken bewoordingen dat hij drie kadavers op zich heeft. Er zijn de afgeluisterde gesprekken tussen Fabrizio Muto (de vroegere president van de Genkse chapter van de Hells Angels, nvdr) en Y.S. dat Cich het zeker niet geweest was.

Verder is er de afvalton met de verbrande resten. Het snel verwerven van het full membership van Ipekci bij de Hells Angels. De verklaring van een genodigde van de receptie dat Ipekci de lijfwacht was van de president van de Hells Angels", zo klonk het bij de voorlezing van het arrest over de schuld.

De uitspraak van het arrest over de schuld ging gepaard met een stevige politiemacht. Aan het assisengebouw in Tongeren troepten donderdagavond minstens honderd Hells Angels samen, maar na de schuldigverklaring van hun clubgenoot verlieten ze rustig het stadscentrum van Tongeren.

Herbeleef de procesdag via onze reporter in de assisenzaal: