© Thomas Strauven

© Thomas Strauven

thumbnail: null
thumbnail: null

Studenten Hogeschool PXL in de prijzen op Vlajo verkoopdag

Elk jaar organiseert Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) verschillende beurzen waar studenten hun product kunnen voorstellen. Daarnaast worden ze ook beoordeeld op inzet, originaliteit, klantbenadering en de inkleding van hun stand. Op zondag 1 februari vond de verkoopdag in shopping 1 te Genk plaats. Op de beurs overtrof het ‘Beam-it’ team al zijn concurrenten. ‘Beam-it’ won de prijs voor ‘Beste SBP’ (Small Business Project) en ontving hiervoor 100 euro geschonken door ‘BNP Paribas Fortis’.

Thomas Strauven

Beam-it is een Small Business Project bestaande uit: Kevin Bertho, Christophe Cresens, Nick Kumpen en Thomas Strauven, 4 studenten Elektronica-ICT van de Hogeschool PXL. Zij kozen ervoor om sterke, gepersonaliseerde 5 mW laser pointer te maken. Deze pointers, met een gepersonaliseerde touch, kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld PowerPoint presentaties.‘’Het concept voor deze multifunctionele laser pointer ontstond toen we van leerkrachten vernamen dat hun pointer bij lichtinval niet genoeg zichtbaar was op het bord’’, aldus Thomas Strauven.‘’We deden onderzoek naar het maximum toegelaten vermogen voor laser pointers in België en kochten sterke 5 mW lasermodules aan. Hierna tekenden we in een 3D tekenprogramma een behuizing die makkelijk in de hand lag. Door deze te laten 3D printen is de behuizing veel sterker dan deze van andere pointers en is het mogelijk om de behuizing ook te personaliseren met bijvoorbeeld een naam of slogan’’ voegde Kevin Bertho toe.

‘’We kunnen ons onderscheiden van andere laser pointers door een scherpe prijs van 17 euro en de mogelijkheid tot personalisatie wat bij andere pointers van gelijke lasersterkte niet het geval is. Verder willen we onze sponsors, aandeelhouders en begeleiders bedanken, omdat deze een belangrijke rol speelden in het opstarten van ons Small Business Project. ", aldus Beam-it. Ondertussen verkocht ‘Beam-it’ al een 20-tal pointers en hopen ze in de toekomst nog vele personen gelukkig te maken met een sterke gepersonaliseerde laser pointer.

Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op hun website www.beam-it.be . Een andere mogelijkheid is om het team een bezoekje te brengen op 28 februari tijdens de Vlajo verkoopdag in het Wijnegem shopping center.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio