Chiro Kaulille bedankt vrijwilligers

Print

Kaulille

Bocholt - Op vrijdag 31 januari werd de grote zaal van het chiroheem van Kaulille omgetoverd tot een gezellige receptieruimte. Op een scherm werden de foto’s van de activiteiten van het voorbije jaar getoond. Iedereen praatte er lustig op los op dit blij weerzien. VZW Chiro Kaulille had al de helpende handen van het voorbije jaar uitgenodigd voor een hapje en een drankje en een gezellige babbel. Bij deze gelegenheid werd ook de vernieuwde keuken voorgesteld aan de 85 vrijwilligers.

Er waren mensen bij die al dertig jaar de ijzerakties draaiend houden en zich inzetten voor de groep. Van jonge leiding tot niet meer zo jonge maar enthousiaste vrijwilligers , en daartussen een heleboel mensen met een warm hart voor Chiro Kaulille. Het dankwoordje van de voorzitter Geert Peeters was hartelijk en recht uit het hart. Het onderhoud van het prachtige chiroheem kost handen vol geld. Om de kosten te drukken wordt het heem tijdens de zomermaanden verhuurd als kampplaats. Tot 2017 is er geen plaatsje meer vrij. De genodigden hadden het voorbije jaar meegewerkt aan allerlei evenementen en werken. Dat ging van meewerken op Rimpelrock, Bal Tropical, Pukkelpop tot de grote herfstkuis, tenten bouwen, koken op bivak, de bezoekdag, Chirorestaurant en ga zo maar door. De leiding werd bedankt voor hun inzet met een gemeend applaus van de aanwezigen.

De kern van het hele gebeuren zijn de kinderen en jongeren, leden van Chiro Kaulille. De leiding is een belangrijke en stuwende kracht. Iedere week opnieuw geven ze het beste van zichzelf voor de groep. Het doel is; de Kauliller jongeren een plek te geven waar ze spelenderwijs kunnen ervaren dat “wij” belangrijker is dan” ik”. De jeugdbeweging was en is voor heel wat mensen een boeiende en bepalende levensschool. Het chiroheem en de groene speelruimte er om heen is de ruimte waar het allemaal gebeurt, samen spelen en ravotten. Door als vrijwilligers een aantal ondersteunende taken over te nemen krijgt de groep wat meer zuurstof en kan ze zich concentreren op haar kerntaak. De verstandhouding tussen de vrijwilligers en de groep is opperbest, liet Geert nog optekenen. Voor de toekomst wordt er gedroomd van een buitenkeuken .Een grondige snoeibeurt van de grote bomen moet meer ruimte geven en iets meer plaats maken voor het plaatsen van tenten. De bomen vormen een schaduwrijke kampplaats, ideaal om onder te vertoeven. Op zondag 8 februari open Chiro Kaulille de deuren voor Chirorestaurant, een jaarlijks terugkerend item op de Chiro kalender en dat al bijna dertig jaar. De groep kijkt alweer uit naar het volgende bivak en een prachtig 2015.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio