© BELGA

WESTERLO - CERCLE BRUGGE 1-0

Beauty van Apau schenkt Westerlo gouden driepunter

Westerlo pakte onderaan het klassement een driepunter tegen Cercle en lijkt nu al zeker van het behoud. Mitch Apau maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, een ware schicht bezorgde Westerlo de winst. Het staat nu op een negende plaats, met acht punten meer dan Waasland-Beveren. Cercle Brugge houdt de Waaslanders nog net achter zich en staat veertiende.

jtp

De eerste kans voor de voet van Mbaye Diagne, maar de Balotelli van de Kempen knalde de bal ietwat onbesuisd over. Ook Nils Schouterden (kopbal) en Maxime Annys (schot) dreigden nog voor Westel. Groen-zwart kon daar enkel een strak schot van D’Haene tegenover zetten.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Westerlo

Cercle Brugge

Het was wachten op een ingeving van Mitch Apau. De rechtsback van Westerlo schoof op het uur naar binnen en knalde de bal met een heerlijk effect via de onderkant van de dwarsligger tegen de touwen. Werner stond erbij, deed nog wel een wanhopige poging, maar kon er eigenlijk alleen maar naar kijken.

Daarna was het woord aan Cercle, maar de vereniging kon veel te weinig klaarmaken tegen de stevige verdediging van Westerlo. Pas toen de jonge Jinty Caenepeel - een huurling van AA Gent - inviel, kwam er wat animo in het spel van Cercle. De snelle Caenepeel maakte het Westel wèl moeilijk en stelde doelman Van Langendonck nog op de proef, maar verder dan dat zou Cercle niet meer komen.

Een belangrijke thuiszege voor Westerlo, dat nu dertig punten heeft en nu al definitief gered lijkt. Cercle Brugge zit in de tegenovergestelde situatie. De Bruggelingen zien Waasland-Beveren tot op één puntje naderen en lijken het samen met Moeskroen-Péruwelz in een driestrijd te moeten gaan uitmaken wie met Lierse Play-Off 3 moet spelen.

Opmerkelijk:

Cercle Brugge startte de wedstrijd met het mes op de keel, maar daar was weinig aan te merken. De Vereniging kon nooit echt aanspraak maken op een punt. Kwam het verlies in de derby harder aan dan gedacht bij Cercle Brugge?

Belangrijkste fases:

2’- Mbaye Diagne heeft een neus oor doelpunten. De Senegalees heeft een voorzet van Schouterden maar voor het intikken maar de spits kan net niet goed genoeg bij het leer. Doelman Werner kan de bal simpel oprapen.

23’ - Na een voorzet van Apau valt de bal via een tussenstation voor de voet van Diagne. De Senegalees werkt opnieuw over. Toch al de tweee mooie kans voor de Juventus-huurling.

45’ - Schouterden krijgt de bal voor zijn linker maar knalt pardoes op ploegmaat Annys. Zo zijn we op weg naar een brilscore na de eerste periode.

50’ - Apau scoort! De rechtsachter kapt Buyl uit en snijdt dan naar binnen. De Nederlander haalt uit met zijn linker en het leer verdwijnt via de lat in doel. Prima doelpunt van de verdediger. Zijn eerste treffer van het seizoen.

80’ - Caenepeel valt scherp in. De huurling van AA Gent duikt de zestien meter in en haalt dan uit met zijn linker. Doelman Van Langendonck gaat goed plat.

Aangeboden door onze partners