© EPA

CSI-jumping Amsterdam - Britse dressuurvedette imponeert in WB-finale, Devroe wordt dertiende

De Britse dressuurvedette Charlotte Dujardin heeft, net als vorig jaar, de wereldbekerfinale van Amsterdam gewonnen. In de Kür op muziek kwam ze met toppaard Valegro uit op een score van 93.900; slechts 0.080 procent van een nieuw wereldrecord.

Nadat ze een dag eerder met sprekend gemak de Grand Prix van Amsterdam hadden gewonnen, stond er in de finale weer geen maat op het Britse duo dat in 2012 olympisch kampioen werd, een jaar later Europees kampioen en eind augustus 2014 wereldkampioen op de Grand Prix Special en Kür op muziek. Met een score van 93.900 was Dujardin meer dan 11 procent beter dan de Nederlandse Danielle Heikoop met Siro N.O.P. (82.375 %) en net 13 procent beter dan de Duitse Jessica Von Bredow-Werndl met Unee Bb (80.900 %).

‘Vermits ik nog maar drie weken terug wedstrijden rij met Valegro, heb ik besloten de Kür op muziek op de oude vertrouwde choreografie te rijden’, reageerde Dujardin op de persconferentie. ‘Ik weet dat Valegro van dat ritme houdt en dus automatisch goed gaat presteren.’

Jeroen Devroe was met Eres DL de enige Belg die in actie kwam in de WB-finale van Amsterdam. Zij kregen een eindscore van 73.275 % en kwamen zo op de 13e plaats terecht. Op de Kerstjumping van Mechelen vorige maand verzamelden ze 74.725 %.