© JEFFREY GAENS

Charleroi-Genk 1-0

Late goal Charleroi kost KRC Genk plek in top 6

Charleroi heeft in een teleurstellende wedstrijd aan het langste eind getrokken tegen Racing Genk op de 24e speeldag van de Jupiler Pro League. Stergos Marinos scoorde vijf minuten voor tijd het enige doelpunt van de partij tussen de twee Play-Off 1-kandidaten. Charleroi kiepert Genk zo uit de top zes. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

In de strijd tussen Play-Off 1-pretendenten Charleroi en Genk kregen de Limburgers nog voor de aftrap al een halve uppercut te verwerken. Julien Gorius en Derrick Tshimanga moesten geblesseerd afhaken, de nauwelijks 18-jarige nieuwkomer Wilfried Ndidi werd daardoor meteen voor de leeuwen gegooid. Toch was de beste start voor blauw-wit: Benji De Ceulaer pakte uit met een heerlijke sleep en ging daarop tegen de grond, maar ref Geldhof liet voortspelen. Tien minuten later slalomde een goede Okriashvili voorbij half Mambourg, maar doelman Penneteau speelde ook mee en ranselde de bal knap uit het doelvlak.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

Genk

Gestaag kwam de thuisploeg daarna toch opzetten. Cédric Fauré baande zich een weg voorbij een aantal Genkies, maar hij trapte binnen het bereik van Köteles. De grootste kans van de partij in een slaapverwekkende partij viel op slag van rust uit de lucht: Sandy Walsh gleed weg, waardoor de weg naar doel openlag voor spits Lynel Kitambala. Oog in oog met Köteles schoof hij de bal echter nipt voorlangs.

Geniale lob/verdwaalde voorzet zorgt voor 1-0

In de tweede helft ging de thuisploeg door op zijn elan, maar dat resulteerde pas iets voorbij het uur in echte kansen. Eerst knikte Fauré de bal nog naast, en even later kreeg de goed ingevallen Clinton Mata nog een dot van een kans. Schuin voor de goal mikte hij echter nipt voorlangs, naar het voorbeeld van Kitambala eerder. Tien minuten voor tijd deed Okriashvili nog een poging het publiek wat te verblijden met een knappe trap vanop de rand van de zestien, maar Penneteau speelde weer boeman.

De match leek rustig naar een scoreloos gelijkspel te kabbelen, maar vijf minuten voor tijd scoorde Charleroi alsnog. Köteles kon een voorzet niet voldoende wegwerken, rechtsback Stergos Marinos pakte uit met een bal die vanuit een scherpe hoek prachtig over de doelman van Genk in doel zeilde. Geniale lob of mislukte voorzet? Hoe het ook zij, de thuisploeg was op weg naar de zege.

In het slot ontsierde thuisspeler Tainmont die drie punten wel nog door een slag uit te delen aan het adres van Thomas Buffel. Geldhof toonde hem terecht de rode kaart.

Door de zege wipt Charleroi Genk uit de top zes. De Carolo’s staan nu op een gedeelde vierde plek met KV Kortrijk, terwijl Genk zakt naar de zevende plaats.

Opmerkelijk: de Charleroi-fans moesten voor de wedstrijd een spandoek over vrije meningsuiting inleveren. Behoorlijk ironisch.

Belangrijkste fases:

5’ De Ceulaer gaat mooi zijn man voorbij op rechts, komt de zestien in en wordt dan achteraan lichtjes aangelopen door Marcq. Geldhof laat doorspelen.

16’ De bad boy van Genk begint met een poortje en gaat dan nog een speler voorbij met een mooi overstapje, ook zijn schot is goed, maar wordt in corner verwerkt door Penneteau. Okri heeft er duidelijk zin in.

29’ Fauré baant zich een weg door de Genkse verdediging, wringt zich langs Ndidi en Kabasele en haalt dan staalhard uit, maar van net buiten de rechthoek en iets te centraal om Köteles te verontrusten.

39’ Schrijvers zet voor richting tweede paal waar de mee opgerukt Castagne kan inkoppen, hij raakt het zijnet.

44’ Walsh glijdt weg en Kitambala kan alleen op Köteles af, hij kruist zijn schot een half metertje voorbij de verste paal.

66’ Clinton Mata met de ideale voorzet voor Fauré, die devieert de bal net voorbij de tweede paal, de spits had hier meer moeten mee doen.

69’ Alweer Charleroi. De goed ingevallen Mata komt vanaf zijn rechterflank naar binnen en viseert met een grondscherend schot de verste paal, zijn inzet gaat millimeters naast.

78’ Het was lang geleden dat we hem nog gezien hadden, de Georgiër komt los van de zijlijn en zoekt dan de verste winkelhaak met een zwiepend schot, Penneteau weert goed af.

85’ GOAL! Köteles werkt een voorzet niet helemaal weg. Marinos lobt de bal richting tweede paal en die valt over de hoofden van de inlopende Mata en Gerkens in doel.

88’ RODE KAART! Tainmont gaat veel te driest in op Gerkens. Buffel deelt daarop een duw uit aan Tainmont en die slaat richting de Genkenaar. Rechtstreeks rood is het gevolg voor Tainmont.