© REUTERS

Serena Williams: ‘Dit had ik nooit durven dromen’

‘Ik had nooit durven dromen dat ik hier met negentien titels achter mijn naam zou staan’, verklaarde ‘s werelds nummer één Serena Williams in Melbourne na haar eindzege op de Australian Open. De Amerikaanse zette in de finale Maria Sharapova met 6-3 en 7-6 (7/5) opzij en pakte daarmee haar zesde eindzege op de Australian Open.

‘Ik moet Maria gelukwensen met haar schitterende wedstrijd’, klonk het. ‘Ze heeft me vandaag echt tot het uiterste gedreven, speelde erg sterk en maakte er een fantastische finale van. Toen ik jong was, was ik niet rijk, maar ik had een rijke familie. Ik had een bal en een racket en ging de baan op. Ik ben altijd blijven hopen, ook al had ik het nog zo moeilijk. Dus geef je dromen nooit op, want je weet nooit wat er kan gebeuren’, meldde ze.

Verliezend finaliste Maria Sharapova (WTA 2) had zich kranig verweerd in de eindstrijd, maar moest uiteidelijk haar meerdere erkennen in de ijzersterke Amerikaanse. ‘Serena heeft vandaag geschiedenis geschreven’, verwees de Russische naar de negentiende grandslamzege van Williams. ‘Ze is de beste en heeft vandaag ook haar beste tennis gespeeld’, klonk het bij Sharapova, die al zestien duels op rij niet kon winnen van de Amerikaanse.

‘Het is een eer om tegen zo’n speelster de baan op te mogen komen, ik kan haar alleen maar gelukwensen. Ikzelf ben toch trots op mijn prestaties hier in Melbourne en kijk al uit naar mijn volgende deelname’, klonk het bij ‘Masha’.

Voor Williams was het ook haar negentiende eindoverwinning op een grandslamtoernooi, daarmee doet ze beter dan tennislegendes Chris Evert en Martina Navratilova (18).