© WAS

Sportpaleis verwacht 17.000 toeschouwers op Night of the Giants

Zaterdagavond gaat in het Sportpaleis de zesde editie van de Night of the Giants door. Voor de topper van de 18de speeldag van de Scooore!League tussen Antwerp Giants en Charleroi worden maar liefst 17.000 toeschouwers verwacht.

CPM

De capaciteit vanavond is 17.135. Vorig jaar bracht Port of Antwerp Giants op de vijfde editie van de Night of the Giants het record voor een Belgische basketbalwedstrijd op 17.000 toeschouwers. Dat record kan vanavond dus net iets scherper worden gesteld. Slechts 6.000 kaarten werden effectief gratis weggegeven. Voor de grootste Belgische zaalsport (o.a. budget, toeschouwers, leden) is de Night of the Giants een geweldige promotie in een heuse NBA-sfeer.

Ook de belangstelling van de (buitenlandse) media is enorm. ‘Die boost is geweldig. Voor ons primeert echter het sportieve. Mits winst prijken we nog steviger op de tweede stek,’ aldus Jean-Marc Mwema. Charleroi kan met een uitzege dan weer naast de havenploeg op de tweede plaats komen. Bij de Giants is Roel Moors (inspuiting nek) onzeker. De Spirous missen Wen Mukubu (rug) en beschikken na een jaar blessureleed opnieuw over Sacha Massot. De deuren van het Sportpaleis openen om 18u30 en aan de kassa van het Sportpaleis flikkert ‘sold out.’

Programma zaterdag: 20.30 Antwerp Giants-Charleroi; Leuven Bears-Limburg United; Bergen-Brussels