© BELGA

Belgische tickets Tomorrowland de deur uit

Wie vandaag nog een ticket wil scoren voor Tomorrowland, is er aan voor de moeite. Om 11 uur zaterdagmorgen begon de Belgische ticketverkoop, maar nog geen uur later waren alle 90.000 tickets voor het festival al de deur uit.

InKe

300.000 Belgen hadden zich op voorhand ‘gepreregistreerd’ voor de 90.000 tickets die exclusief voor Belgische festivalgangers waren voorbehouden.

Vanaf 11.00 uur konden zij naar de website van Tomorrowland surfen om tickets te proberen bemachtigen. Nieuw dit jaar was dat Belgen vijf tickets konden bestellen in plaats van vier.

“Iedereen raakte vlot binnen en dan was het een kwestie van de betaling afhandelen. Op een uur waren de tickets uitverkocht”, zegt de woordvoerster. “Dit jaar hadden 300.000 Belgen zich gepreregistreerd. Dat is opvallend meer dan vorig jaar, toen ongeveer een kwart van het miljoen preregistraties vanuit België kwam. Vorig jaar waren er ook nog twee festivalweekends. Blijkbaar is de interesse van de Belgen groter. We merkten dat ook al bij de lokale verkoop voor de streek.”

Volgende zaterdag, op 7 februari, gaat de internationale verkoop van start. Nog eens 90.000 tickets zullen dan te koop worden aangeboden. Opgelet: de tickets zijn wel iets duurder.

Tomorrowland vindt plaats op 24, 25 en 26 juli in de Schorre in Boom. Er worden in totaal zowat 180.000 bezoekers verwacht.