© BELGA

Groen: 'CD&V en Peeters moeten eindelijk eens kiezen'

CD&V en vicepremier Kris Peeters moeten eens duidelijk maken waar ze echt voor staan in deze federale regering. Dat zegt Groen-fractieleider Kristof Calvo in een reactie op het nieuws dat de CD&V de para’s zo snel mogelijk weg wil uit de straat en vanuit het kabinet-Peeters vraagt dat militanten dat thema met een lastercampagne op social media “warm” houden.

Belga

De inzet van militairen is nochtans beslist door de federale regering waar Peeters zelf vicepremier van is.

“Of het nu gaat het over de tax shift of de strijd tegen terreur, telkens blaast vicepremier Kris Peeters warm en koud tegelijk. In studio’s, kranten en partijrecepties spreekt men straffe taal. Maar op de ministerraad en in de Kamer stemt men de ene na de andere N-VA maatregel”, aldus Calvo.

“Elke dag is er een nieuw conflict, terwijl dit land nood heeft aan stabiliteit en gedragen hervormingen. We begrijpen best dat CD&V zich niet goed voelt in deze rechtse en conservatieve coalitie. Maar de partij moet maar eens duidelijk kiezen.”

Wat de inzet van het leger op straat betreft heeft Groen altijd benadrukt dat dit nooit een structurele maatregel kan zijn.

Intussen blijft Groen CD&V uitnodigen om concreet samen te werken in de Kamer. “Onze alternatieve begroting ligt er. Wij hebben zowel inzake eerlijke fiscaliteit als de strijd tegen terreur progressieve voorstellen uitgewerkt”, besluit Calvo.

De Wever: 'Achterbaks is het vriendelijkste woord dat je hiervoor kan verzinnen'

© Wim Hendrix

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

CD&V roept zijn Antwerpse militanten op om te klagen over de aanwezigheid para's op de Meir in Antwerpen. Dat valt niet in goede aarde bij N-VA. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt het 'laag politiek spel'. Premier Charles Michel gaat zich ondertussen ook met de zaak bezighouden.