Serena Williams is dolblij met haar nieuwe grandslamtitel

Serena Williams is dolblij met haar nieuwe grandslamtitel© EPA

AUSTRALIAN OPEN. Zesde eindzege voor Williams in Melbourne

Serena Williams is voor de zesde keer winnares van de Australian Open geworden. Williams werd vooraf gebombardeerd tot favoriete en maakte, zonder haar beste tennis te spelen, komaf met de Russische nummer twee van de wereld Maria Sharapova. Ze won in twee sets met 6-3 en 7-6 (7/5).

qyen

De wedstrijd kwam stroef op gang. Williams wou elk punt vlug afmaken en koos resoluut voor het winnende shot. Sharapova liett zich meteen verrassen en leverde haar opslag in. Serena speelde sterk en won vervolgens haar opslagspelletje. In een finale is er geen tijd voor een lange rodage, maar dat vormde voor de Russin klaarblijkelijk een probleem.

Ook een korte onderbreking vanwege een regenbui bood geen soelaas voor Sharapova. Haar tegenstandster dicteerde het spel nochtans niet, maar er slopen al te veel unforced errors in het spel van de blondine. Williams op cruise control richting setwinst: 6-3.

In de tweede set verliep het al wat vlotter voor de Russin en kon ze de score in evenwicht houden. De vuist werd dan ook stevig gebald wanneer Sharapova een tiebreak kon afdwingen. Met hard spel toonde Williams echter waarom ze de WTA-rankings aanvoert. Elk flauw schot van Sharapova werd meteen afgestraft. Williams had aan één minibreak genoeg om de tiebreak te winnen (7/5).

Met haar zesde titel in Melbourne heeft Williams nu in totaal 19 grandslamtitels op haar palmares. Alleen Steffi Graf doet beter met 22 stuks.

Serena Williams: ‘Dit had ik nooit durven dromen’

© REUTERS

‘Ik had nooit durven dromen dat ik hier met negentien titels achter mijn naam zou staan’, verklaarde ‘s werelds nummer één Serena Williams in Melbourne na haar eindzege op de Australian Open. De Amerikaanse zette in de finale Maria Sharapova met 6-3 en 7-6 (7/5) opzij en pakte daarmee haar zesde eindzege op de Australian Open.

‘Ik moet Maria gelukwensen met haar schitterende wedstrijd’, klonk het. ‘Ze heeft me vandaag echt tot het uiterste gedreven, speelde erg sterk en maakte er een fantastische finale van. Toen ik jong was, was ik niet rijk, maar ik had een rijke familie. Ik had een bal en een racket en ging de baan op. Ik ben altijd blijven hopen, ook al had ik het nog zo moeilijk. Dus geef je dromen nooit op, want je weet nooit wat er kan gebeuren’, meldde ze.

Verliezend finaliste Maria Sharapova (WTA 2) had zich kranig verweerd in de eindstrijd, maar moest uiteidelijk haar meerdere erkennen in de ijzersterke Amerikaanse. ‘Serena heeft vandaag geschiedenis geschreven’, verwees de Russische naar de negentiende grandslamzege van Williams. ‘Ze is de beste en heeft vandaag ook haar beste tennis gespeeld’, klonk het bij Sharapova, die al zestien duels op rij niet kon winnen van de Amerikaanse.

‘Het is een eer om tegen zo’n speelster de baan op te mogen komen, ik kan haar alleen maar gelukwensen. Ikzelf ben toch trots op mijn prestaties hier in Melbourne en kijk al uit naar mijn volgende deelname’, klonk het bij ‘Masha’.

Voor Williams was het ook haar negentiende eindoverwinning op een grandslamtoernooi, daarmee doet ze beter dan tennislegendes Chris Evert en Martina Navratilova (18).