© David Servaes

© David Servaes

© David Servaes

© David Servaes

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Rock-coverband Knight Shift uit Beringen publiekswinnaar in uitverkocht Oosterhof

Vrijdag 23 januari vond in een volgepakte zaal Oosterhof in Lummen de finale plaats van Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Na diverse voorrondes en finalerondes stonden hier de negen beste coverbands van deze regio op het podium. Zij gingen de eindstrijd aan voor de regionale ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ voor de vakjury-winnaar en publiekswinnaar.

David Servaes

In beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, plaatsten de nummers 1 en 2 zich tevens voor de BENELUX Semi-Finals in Poptempel Paradiso. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 5-mans Rory Gallagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar en was de 2e plaats voor 5-mans Allround coverband Boulevard Vinyl uit Hasselt/Lummen.

Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Knight Shift uit Beringen, met op een goede 2e plaats 5-mans Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt. Deze vier bands plaatsten zich bij de 18 beste coverbands van de Benelux, die in de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam mogen strijden voor een plaats in de BENELUX Grand Finale. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

Rock coverband KOYLE uit Genk was in 2011 de eerste Belgische winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands’ en stond met haar gewonnen single ‘End Of June’ wekenlang in de Nederlandse hitlijsten en speelt met regelmaat op de mooiste podia in Nederland en België. Met 5-mans Rock coverband Knight Shift uit Beringen stond de uiteindelijke publiekswinnaar op het podium. Op muzikaal technisch goed niveau en met volle overgave werden nummers als o.a. Seven Nation Army van The White Stripes, het met veel gevoel gespeelde Street Spirit van Radiohead en een fenomenale energieke uitvoering van Alive van Pearl Jam het publiek ingespeeld. En dat werd beloond met een flink aantal publieksstemmen, waarmee ze uiteindelijk de hoogste score bleken te hebben. Knight Shift plaatste zich als publiekswinnaar bij de laatste 18 bands van dit seizoen, die verdeeld over twee BENELUX Semi-Finals in Poptempel Paradiso in Amsterdam mogen strijden om een plek in de BENELUX Grand Finale waar de prijzen worden verdeeld.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio