© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

thumbnail: null
thumbnail: null

Zesdeklassers van basisschool Kla4tje in de ban van First Lego League

Tijdens deze wedstrijd werken de kinderen in teams aan een project. Dit jaar was het thema 'Leren'. Ze stelden samen een onderzoeksvraag op en gingen daarmee aan de slag. Tegelijkertijd kregen ze ook de opdracht om een Lego-robot te programmeren om missies uit te voeren.

Nele Mannaerts

Eind november was er in Hasselt de finale voor Belgisch Limburg. De Aquateens van Kla4tje wonnen daar een prijs voor hun goede samenwerking. Dankzij hun derde plaats in het algemeen klassement mogen ze nu door naar de Benelux-finale in Eindhoven op zaterdag 7 februari.

Op dit moment worden de programma's voor de robot nog eens extra nagekeken. Waar nodig worden deze programma's verfijnd zodat ze zeker zijn van een goede werking.

Ook aan het project wordt nog extra gesleuteld. Dankzij de workshop van drinkkraantjeswater.be kunnen ze hun onderzoeksvraag 'Hoe leren we de kinderen op school om kraantjeswater te drinken?' nog beter beantwoorden.

Er wordt dus op alle fronten hard gewerkt om volgende week zaterdag met een mooi resultaat terug naar Lommel te komen. De kinderen hebben er in elk geval weer zin in.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio