Hasselaar filmt fietsendief met eigen bewakingscamera

Een Hasselaar heeft donderdagavond rond halfzes de diefstal van zijn fiets gefilmd. Op de beelden is te zien hoe de dader het slot probeert los te maken. De damesfiets hing met een slot vastgeketend aan het raam van het huis in de Manteliusstraat in Hasselt-centrum.

ToRo/MaW

“De kleinste dief slaagde er niet in om de fiets hoog genoeg op te heffen om het slot van de zadelstang te verwijderen. Daarop is een tweede dader, een grotere, even later teruggekomen om dit te doen”, vertelt David. De jonge Hasselaar heeft een bewakingscamera tegen de gevel van zijn rijtjeshuis. Eerder werd hij al het slachtoffer van een fietsdiefstal.

De man is actief in de beveiligingssector en wilde ook zijn eigen huis bewaken. “Dat mag. Onze camera hangt boven tegen de gevel en filmt naar beneden. Mensen mogen de gevel filmen voor de bewaking van hun eigendom. Het kan dat hierdoor een deel van de stoep of de weg in beeld komt”, zegt David.

De Hasselaar heeft de beelden online geplaatst. Voorlopig kreeg hij nog geen reactie van mensen die de daders kennen. Dit weekend gaat hij de diefstal melden bij de politie.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio