© Instagram

Modellen met maatje meer zetten modewereld op zijn plaats

Vijf succesvolle modellen met een maatje meer hebben Alda opgericht, een community waarmee ze aan de huidige modewereld willen aantonen dat vrouwen met vormen ook mooi zijn. Deze boodschap mogen ze ook verkondigen in een fotoshoot in de februari-editie van Burst Magazine.

vwh

Danielle Redman, Ashley Graham, Marquita Pring, Inga Eiriksdottir en Julie Henderson zijn vijf plus-size modellen uit New York. In 2013 werden ze plots werkloos nadat hun bureau Ford Models ophield te bestaan. Vorig jaar sloegen de dames de handen in elkaar en vormden ze hun eigen coalitie om te tonen dat vrouwen - ongeacht hun maat - een plaats verdienen in de modebranche. En die visie slaat aan. Sinds deze maand zijn de vijf dames aangeworven bij IMG Models in New York. ‘We hadden de missie om komaf te maken met de stereotypes die de modewereld de laatste jaren domineerden’, zegt directeur van Bart.

En daar stopt het niet. Door het doorzettingsvermogen en het recente succes van de vijf vrouwen, schitteren ze volgende maand in Burst Magazine. Elke vrouw poseert in sportkledij en deelt een krachtige quote die bewijst dat de dames heel trots zijn op hun lichaam. ‘Mij beschrijven ze al vijftien jaar als een model met een maatje meer en ik schaam me niet. Het kan me niet schelen. Als ze me plus-size willen noemen, is dat prima. Ik weet dat ik een model ben. Mijn naam is Ashley Graham.’ Inga Eiriksdottir, met IJslandse roots, zegt dan weer het volgende: ‘Ik heb nooit begrepen waarom er een kloof is tussen een model met een standaardmaatje en een voller model. Er zit geen logica in.’

Bekijk hieronder enkele beelden van de fotoshoot voor Burst.

Niet te missen