© Miranda Gijsen

Publicatie 'Aan mijn geachte familie' valt in de prijzen

Het boek 'Aan mijn geachte familie - 500 Riemstse soldaten in de Groote Oorlog' heeft op vrijdag 23 januari de Geschiedkundige Prijs 2014 van de gemeente Riemst in de wacht gesleept. Deze publicatie is een gezamenlijke uitgave van het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Riemst, kortweg G.O.G.R.I. en het gemeentebestuur van Riemst. Het boek werd samengesteld ter gelegenheid van de herdenking van de start van de Eerste Wereldoorlog, in 2014, precies 100 jaar geleden.

Miranda Gijsen

'Aan mijn geachte familie - 500 Riemstse soldaten in de Groote Oorlog' bundelt verhalen uit tien dorpen en geeft een beknopte biografie van 500 soldaten. Bij het boek hoort ook een DVD, die eveneens aandacht geeft aan de wijze waarop de Riemstse inwoners de oorlog beleefden en brengt tien verhalen uit tien dorpen in tien dialecten.

De jury looft de manier waarop de publicatie een historisch verantwoorde, realistische en wetenschappelijke weergave geeft van het oorlogsgebeuren in Riemst. Ook de moderne en uitnodigende lay-out wordt gewaardeerd. De bijhorende DVD is een grote meerwaarde. 'Aan mijn geachte familie' is met andere woorden een zeer waardevol naslagwerk dat een schat aan informatie bevat en zal in de toekomst nog veel geraadpleegd worden.

Aan de geschiedkundige prijs is naast de eer ook een geldprijs van 200 euro verbonden.

Het boek met dvd kan je voor 13 euro kopen aan de onthaalbalie van de dienst Toerisme, Tongersesteenweg 8 in Riemst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer