86-jarige weduwe woont al 7 jaar op luxueus cruiseschip

Print
86-jarige weduwe woont al 7 jaar op luxueus cruiseschip

Foto: Crystal Cruises

In 1997 verloor Lee Wachtstetter haar echtgenoot aan kanker. Voor hij stierf, vroeg hij haar om te blijven reizen. Maar Lee nam de laatste wens van haar man wel hèèl letterlijk. Ze verkocht haar huis in Florida en ging op een cruiseschip wonen.

Lee woonde eerst op een bescheiden cruiseschip, maar ondertussen is de vrouw al zeven jaar gedomicilieerd op de Crystal Serenity, een van ’s werelds meest luxueuze cruiseschepen. En dat kost natuurlijk handen vol geld, namelijk zo’n 140.000 euro per jaar. Hoewel de haar permanente kajuit niet bepaald ruim is, krijgt de voormalige verpleegster er heel wat voor terug: dagelijkse restaurantbezoeken, cocktailfeestjes, filmvoorstellingen, lezingen en nog veel meer.

Ongeveer elke plaats waar een haven ligt, is ze ondertussen al gepasseerd. Al stapt ze meestal niet af. “Dan heb ik het schip voor mij alleen,” verklaart Lee. “Alleen in Istanbul stap ik altijd af, de Grote Bazaar kan ik niet weerstaan. Dan koop ik nieuwe kleren, al moet ik rekening houden met mijn beperkte opbergruimte.”

Contact met het thuisfront heeft de vrouw via het internet en enkele keren per jaar meert het schip aan in haar thuisstad Florida. Toch is haar echte thuis haar schip. “Ik ben hier nog niet 1 dag ziek geweest en de bemanning legt mij in de watten. Zij zijn mijn familie geworden.”