© stroomlijners.be

Provincie organiseert groepsaankoop voor huishoudtoestellen

Weet u hoeveel elektriciteit u jaarlijks verbruikt? Wellicht veel te veel en de provincie gaat u helpen dat verbruik te doen dalen. Met de campagne ‘De Stroomlijners’ wil men het verbruik van een gemiddeld Limburgs gezin met 7,5 procent verminderen tot 3.600 kilowattuur per jaar, het doorsnee verbruik van twintig jaar geleden. Als u dat wenst, komt er zelf een stroomtrainer aan huis om te helpen.

GUT

De provincie organiseert De Stroomlijners samen met een aantal partners en de gemeenten om de Limburgse klimaatambitie - klimaatneutraal tegen 2050 - waar te maken. Deze campagne heeft volgens milieugedeputeerde Ludwig Vandenhove niets te maken met de nationale campagne ‘Off On’ om mogelijke stroomonderbrekingen tegen te gaan. “Wij ondersteunen de Off On-campagne, maar onze campagne was al eerder in voorbereiding”, zegt Vandenhove. “Wij richten ons vooral op blijvende gedragsverandering en het aankopen van nieuwe zuinige toestellen en verlichting.”

Eén van de opmerkelijke actiepunten is de samenaankoop van zuinige elektrische apparaten als afwasmachines, wasmachines, diepvriezers en verlichting. “We streven ernaar dat de mensen zelf met hun buren deze samenaankopen lokaal organiseren”, zegt Ingrid Pauwels (Ecolife). “Maar we ondersteunen deze lokale initiatieven wel en rekenen op samenwerking met verenigingen en gemeenten.”

Info: www.destroomlijners.be ; of 011/23.83.38

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio