PXL gooit hoge ogen op IT-wedstrijden en zet studenten in de bloemetjes

Print
Hasselt - Het departement PXL-IT heeft zijn studenten, die vorig semester deelgenomen hebben aan verschillende wedstrijden, bedankt met een receptie. Zo won Guy Tournoy het Startup Weekend Brussels en stonden de teams van PXL-IT aan de top in 'Hack The Future' van de Cronos Group. Bij deze Iaatste wedstrijd veroverden ze in het domein.NET de 1ste en 2de plaats, in het domein SAP de 1ste en 3de plaats en in het domein Big data de 3de plaats.

Student Guy Tournoy vertelt: “Aan het Startup Weekend in Brussel namen professionals en studenten IT, design en marketing deel. Ter plaatse werden groepjes gevormd. Ons project heette Tiny Stories. We ontwikkelden een app die voorlezen leuker maakt. Gebruikers van de app kunnen eerst karakters selecteren en vervolgens een verhaal inspreken. De karakters nemen dan je stem over. Na het inspreken, sla je het verhaal op of deel je het met je vrienden. Wat de wedstrijd spannend maakte, was dat je er in een groepje terechtkwam met mensen van alle leeftijden, elk met hun eigen achtergrond en inbreng.”

De wedstrijd Hack the Future werd georganiseerd door de Cronos Group en focuste op .NET, mobile apps, big data, security, en SAP. Lector Erik Ulrichts: “Zo’n wedstrijd is de ideale manier om te kijken waar we staan als opleiding. De resultaten bevestigen nogmaals het hoge niveau van onze studenten. Ze leren verder te kijken dan enkel het technische programmeren en krijgen oog voor de look en feel van wat ze ontwikkelen. Deze wedstrijd was voor mij zeker een van de hoogtepunten van het academiejaar”.

Studenten Joris Somers en Bram Decuyper namen aan de wedstrijd deel: “We moesten een database maken voor een jobsite – bij voorkeur op een creatieve manier. Hoewel we SAP als zodanig niet bestuderen tijdens de opleiding, hebben we wel de nodige achtergrond om er vlot mee aan de slag te gaan. De achterliggende processen werden snel duidelijk. De jury wist ons te vertellen dat onze presentatie uiteindelijk de doorslag gaf. Onze overtuigingskracht, samen met onze creativiteit, bezorgde ons dit mooie resultaat.”

Medestudent Brecht Janssen: “Het was een bijzonder leerrijke ervaring. We werkten in groepjes van twee tegen de klok, waardoor we onze tijd goed moesten verdelen en flexibel zijn. Het is niet eenvoudig om de code van twee programmeurs samen te brengen, dus een goede communicatie was eveneens essentieel.”

Departementshoofd PXL-IT Francis Vos: “We hebben als enige IT-opleiding in Vlaanderen een kwaliteitskenmerk voor onderzoek en innovatie. Om de kwaliteit van onze opleiding voortdurend te meten, sturen we onze studenten regelmatig uit. De mooie resultaten op deze wedstrijden bevestigen onze leiderspositie in Vlaanderen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio