© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

W-Beveren thuis met de billen bloot tegen Zulte Waregem

Waasland-Beveren is thuis met de billen bloot gegaan tegen Zulte Waregem. Het moest simpelweg de wet van de sterkste ondergaan tegen de troepen van Francky Dury, die met aardig wat nieuwkomers aantraden. Door de zege van Cercle Brugge zakt Waasland-Beveren naar een degradatieplaats.

wic

Waasland-Beveren tegen Zulte Waregem stond vooral in het teken van de overleden Junior Malanda. Het spel ging aardig over en weer, maar gescoord werd in de eerste helft niet - ondanks halve kansen voor Ibou Sawaneh, Karel D’Haene en Mo Messoudi. Na de koffie was er meer animo: meteen na rust vond Bryan Verboom met een mooie voorzet Alessandro Cordaro, die Zulte Waregem overhoeks op voorsprong zette. Maar dertig seconden later was het zowaar alweer gelijk: Ibou kreeg de bal net buiten de zestien, zocht en vond de ruimte voor het schot en plaatste de bal met zijn linker haarfijn in de korte hoek binnen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

W.-Beveren

Zulte Waregem

Zulte Waregem had zich laten verrassen, maar ging daarop weer voluit voor de 1-2. Die aanvalsdrift werd een kwartier voor tijd beloond met dank aan thuisdoelman Colin Coosemans. De keeper van Waasland-Beveren ging royaal de mist in en maaide gewoon naast de bal op een diepe bal, de doorgesprinte nieuwe spits Ghislain Gimbert had de bal maar voor het intikken. In de laatste seconden van de wedstrijden draaide Aleksandar Trajkovski het mes nog wat dieper in de wonde. De Macedoniër kon een voorzet van de doorgebroken Cordaro simpel binnenleggen.

Door deze overwinning klimt Zulte Waregem naar de negende plaats, die het deelt met KV Oostende. Voor Waasland-Beveren en de nieuwe coach Guido Brepoels ziet de situatie er echter allesbehalve rooskleurig uit, want na de zege van Cercle Brugge staan ze op de Freethiel op een degradatieplaats.

Beleef de match hier van fase tot fase!Bekijk hier alle opstellingen!

Belangrijkste fases:

48’ Cordaro luistert zijn debuut op met een fraai doelpunt. Jorgensen ziet Verboom oprukken op links. De linksback haalt de achterlijn en zet laag voor. Cordaro trapt de 0-1 in de verste hoek binnen.

49’ Lang heeft Zulte-Waregem niet kunnen genieten van de voorsprong. Ibou wordt nauwelijks aangevallen. Met een bekeken schot hangt hij de bordjes weer in evenwicht: 1-1.

74’ Een blunder van Coosemans leidt de 1-2 in. De doelman komt uit zijn doel maar laat de bal schieten. Gimbert profiteert van het geschenk en legt de 1-2 binnen.

90+1’ Boeken toe voor Waasland-Beveren. Na een knap uitgespeelde aanval zet de invaller op assist van Cordaro de 1-3 op het bord.