© BELGA

© RR

thumbnail: null
thumbnail: null

-

Efficiënt Cercle Brugge verrast Charleroi

Cercle Brugge heeft op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League een uitstekende zaak gedaan. De Bruggelingen gingen met 0-2 winnen op het veld van Charleroi.

Groen-zwart verraste Charleroi in eigen huis. De vereniging, die zich in de winterstop versterkt had met ex-Rode Duivel Maarten Martens, voetbalde onder impuls van die laatste in de eerste helft al de beste kansen bij elkaar. Halverwege de tweede helft leek Ndongala de Zebra’s wel op voorsprong te gaan zetten, maar de man met het lange haar twijfelde veel te lang en botste uiteindelijk op doelman Werner.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

Cercle Brugge

Het was echt Gent-huurling Jinty Caenepeel die voor Cercle Brugge de man van de match zou worden. De 18-jarige hoogblonde winger legde de 0-1 rustig in doel na een scrimmage voor het doel van de Carolo’s. In de slotfase deed Cercle helemaal de boeken toe: Martos liet zich ringeloren door Van Roose, die gepast voorgaf voor Stephen Buyl. Die had de beslissende 0-2 maar voor het binnenleggen.

Opvallend: Cercle Brugge doet een gouden zaak met deze verrassende zege bij Charleroi. Groen-zwart klimt meteen weg van een degradatieplaats en lijkt met zijn wintertransfers aanzienlijk versterkt.

Hoogtepunten:

8’ De actie begint op de rechterflank. Cornelis passt naar de vrijstaande Martens. Die neemt de bal vanop zo’n vijfentwintig meter op de wreef, Penneteau pakt.

33’ Met zijn drieën staan ze klaar voor een vrije trap net buiten de grote rechthoek. Het is uiteindelijk Cornelis die trapt. De bal spat uiteen op de lat.

44’ Mata ontdoet zich van zijn tegenstander en haalt de achterlijn. Werner duwt diens voorzet/schot over het doel.

51’ Saglik geeft het goede voorbeeld en neemt Werner voor een tweede keer onder vuur. Zijn schot zeilt net naast.

63’ Dewaele verkijkt zich op een hoge bal, Ndongala lijkt op de 1-0 af te stormen. Maar hij aarzelt te lang, weg kans.

71’ Tainmont zet zich door op links en zet hard voor. Werner schat het gevaar goed in en onderschept.

79’ GOAL. Caenepeel scoort voor Cercle Brugge. Hij staat nog maar enkele minuten op het veld maar is meteen belangrijk. Een afvallende bal belandt in de voeten van de huurling van AA Gent. Hij laat die kans niet liggen: 0-1.

83’ Een kopbal van Fauré landt maar net over. Perst Charleroi er een slotoffensief uit.

87’ GOAL. Buyl scoort voor Cercle Brugge. De buit lijkt binnen voor groen-zwart. Van Roose ontdoet zich simpel van Martos. Zijn voorzet wordt tegen de touwen gegleden door Buyl: 0-2.