© Luk Van de Sijpe

© Luk Van de Sijpe

© Luk Van de Sijpe

© Luk Van de Sijpe

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hoogstaand nieuwjaarsconcert in volle Sint-Laurentiuskerk

Vrijdagavond 16 januari stroomde de Sint-Laurentiuskerk in Hamont vol, niet voor de mis maar voor het klassiek nieuwjaarsconcert, georganiseerd door de stad Hamont-Achel.

Luk Van de Sijpe

Reeds jaren stelt de kerkfabriek de Sint-Laurentiuskerk ter beschikking aan de stad en dat is een perfecte keuze voor het optreden van de Belgische kamerfilharmonie, tegenwoordig omgedoopt tot Casco Phil.

De editie van 2015 werd extra gekleurd door de aanwezigheid van de Hamontse klarinettist Roeland Hendrikx die tot de wereldtop behoort.In een minder bekend stuk van Max Bruch trad met Roeland ook Marc Sabbach op als solo-altviolist. Twee toppers naast elkaar waarbij Hamont en New-York één werden, want Sabbach is daar werkzaam.Het avondprogramma, door ruim 400 enthousiaste aanwezigen bijgewoond, waaronder zo’n 100 leerlingen van het Nico, omvatte o.m. de heerlijke Egmont-ouverture van Beethoven, de Nozzia di Figaro van Mozart en de Farandole van Bizet.Het publiek kreeg na afloop zelfs 2 extraatjes te horen.Het geheel werd ingeleid door schepen Guy Joosten en het programma becommentarieerd door Kurt van Eeghem. Dirigent was Ben Haemhouts.Na het concert kon het publiek napraten en verder kennismaken met de solisten in een aangename receptie aangeboden door de stad Hamont-Achel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio