© Photo News

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

KV Kortrijk scoort zeven keer bij Oostende

KV Kortrijk heeft KV Oostende in eigen huis weggeblazen. Een verpletterende 1-7 werd het, met dank aan de flaterende nieuwkomer Milic bij Oostende én een heus spookdoelpunt van Stijn De Smet.

wic

Kortrijk moest in een West-Vlaams burenduel op visite bij KV Oostende, maar kreeg algauw vrije baan van nieuwkomer Antonio Milic, die een verschrikkelijk debuut beleefde. Hij liet zich de bal afsnoepen door Teddy Chevalier, die de bal onverbiddelijk voorbij doelman Dumesnil joeg. Vier minuten later stond de thuisploeg al twee doelpunten in het krijt: een verre voorzet van Chevalier werd met een geniaal hakje in volle vlucht van Thomas Matton omgezet in de ideale assist voor Ivan Santini, die op een metertje van doel niet meer kon missen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

KV Kortrijk

Nog voor het halfuur was Chevalier alweer daar, maar de Fransman knalde snoeihard op de lat. Oostende-trainer Vanderbiest had genoeg gezien en haalde de arme Milic al na een halfuur naar de kant. Het mocht weinig baten, want op slag van rust liep Chevalier er nog maar eens iedereen af bij KVO en legde de 0-3 simpel in doel.

Spookdoelpunt

De Kustboys kwamen echter met hernieuwde moed uit de kleedkamer en belegerden het doel van de bezoekers. Franck Berrier trof al na enkele minuten de deklat met een knap schot en wist nog eens twee minuten later via de zij van Elimane Coulibaly de 1-3 te scoren. Oostende leek gelanceerd voor een flinke comeback, maar een scheidsrechterlijke dwaling gooide roet in het eten. Doelman Dumesnil schermde een bal af die over de achterlijn rolde, Teddy Chevalier trapte de bal, die net over de lijn was geweest, terug het veld in. Bij Oostende stopte iedereen met spelen, Stijn De Smet legde de bal moederziel alleen binnen. Na de spookcorner ook het spookdoelpunt?

Een sublieme Thomas Matton zette voor de Kerels nog een mooie kers op de taart met een prachtig doelpunt op de korte ruimte: 1-5. Het deed het licht helemaal uit bij de thuisploeg, dat ineens compleet over zich liet heenlopen. Net voor het einde van de reguliere speeltijd resulteerde dat in de 1-6: Matton kon de rebound benutten nadat de doorgebroken Tuur Dierckx door Dumesnil van een doelpunt gehouden werd. En ja hoor, de pil werd nog zwaarder: in de 95ste minuut mocht alweer Dierckx de 1-7 moederziel alleen binnenlopen. Bij Oostende leek het wel alsof ze er gewoon geen zin meer in hadden.

KV Kortrijk schuift na deze zege weer op naar de derde plaats, die het deelt met AA Gent. De Buffalo’s hebben wel twee matchen minder gewonnen. KV Oostende blijft hangen in de middenmoot.

Belangrijkste fases:

21’ Wat een misser van nieuwkomer Milic. De Kroaat laat zich veel te gemakkelijk het leer afsnoepen door Chevalier en de Fransman kent geen genade. Hij schiet het leer onhoudbaar voor doelman Dumesnil.

25’ Chevalier mag alleen op Dumesnil af. Hij wacht te lang en gooit de bal dan voor de pot. Matton tovert een weergaloos hakje uit zijn schoenen en legt met dit goocheltrucje de bal op het hoofd van Santini. De Kroaat kopt de 0-2 binnen.

44’ Chevalier doet het nu wel. Hij loopt zich slim vrij en werkt de bal voorbij doelman Dumesnil. Het is zijn achtste treffer van de competitie.

50’ Daar is het snelle tegendoelpunt al voor de thuisploeg. Na geharrewar voor de kooi van Henkinet trapt Franck Berrier op doel. Via het achterwerk van Elimane Coulibaly verdwijnt de bal in doel.

54’ Doelman Dumesnil schermt de bal af en het leer gaat duidelijk over de lijn buiten. Chevalier pikt de bal toch mee en trapt dan op doel. De bal belandt op de paal en Stijn De Smet werkt de rebound in het lege doel binnen. Over dit doelpunt gaat nog nog lang worden nagepraat. De bal was acht wel duidelijk buiten.

75’ De fijnbesnaarde Thomas Matton zet een orgelpunt op zijn prestatie. Hij wandelt door de verdediging en trapt overhoeks binnen. Wat een afstraffing voor de thuisploeg.

88’ Invaller Tuur Dierckx krijgt de bal niet voorbij doelman Jérémy Dumesnil. Thomas Matton is goed gevolgd en tikt de rebound hoog in de tent binnen. Wat een nachtmerrie voor de vervanger van doelman Ovono.

90+4’ Mulemo mag een rustige strandwandeling maken en de invaller zet dan netjes voor. Een andere invaller; Tuur Dierckx, kopt de 1-7 tegen de netten. Wat een vreemde partij in Oostende.