Kinderen leren programmeren tijdens CoderDojo

Print

Foto: Chretien Paesen

Banneux

Hasselt - Kinderen en computers zijn niet zelden dikke maatjes. In de Incubator van de Corda Campus kunnen ze elke maand samenkomen om met de hulp van een ICT-coach aan de slag te gaan om spelletjes en zelfs websites te maken.

CoderDojo organiseert, samen met enkele bedrijven die er gevestigd zijn, evenementen voor kinderen tussen 7 en 18 jaar met interesse voor ICT en programmeren. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een heel leuke en gezellige leerervaring. Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software

“Het is al de zesde keer dat we in de Incubator van de Corda Campus de CoderDojo organiseren”, vertelt verantwoordelijk Kaylie Lemmens. “Normaal ontvangen wij hier een dertigtal jongeren tussen de 6 (!) en de 18 jaar. De jongsten beginnen meestal met “Scratch”, een gratis en Open Source programma waar ze zelf spelletjes mee kunnen maken. Zij die liever de puur technische toer op willen kunnen aan de slag met een Arduino microprocessor. En alles wat daar tussenin ligt kan aan bod komen “

De coaches zijn vrijwillige IT-medewerkers van de bedrijven hier op de campus maar er komen ook coaches van daarbuiten om de jongeren bij te staan. Ieder mag zijn eigen laptop meebrengen. Sommige bedrijven, zoals Mobile Vikings, stellen ook een aantal toestellen ter beschikking. Wie ondertussen een kleine honger of dorst heeft vindt wel iets aan de bar. Fruit, frisdrank en koffie zijn gratis. Ook aan de lunch is gedacht: gratis pizza voor iedereen!

Wie wil deelnemen aan de volgende CoderDojo is welkom. Het is gratis maar je moet op voorhand inschrijven. Kinderen jonger dan 12 worden best begeleid door een ouder. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel bereikbaar blijven. Voor meer info kan je terecht bij Kaylie Lemmens (011 43 36 85 of k.lemmens@cordacampus.com)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio