© Photo News

-

Robertson verspert titelverdediger O’Sullivan weg naar finale Masters

Ronnie O’Sullivan (WS-3) zal het Masters snookertoernooi dit jaar geen zesde keer winnen. De titelverdediger werd zaterdag in het Alexandra Pälace in Londen met 6-1 opzijgezet door ‘s werelds nummer een Neil Robertson.

Robertson startte meteen met een break van 100 en kaapte het tweede spelletje weg met een 66 clearance, nadat O’Sulivan bij 63 een framebal miste. Vervolgens liet de 32-jarige Australiër ook nog breaks van 58 en 60 optekenen. O’Sullivan potte in het vierde frame een break van 101 weg en dikte zijn centuries record zo tot 777.

‘Ik ben heel blij met de manier waarop ik gespeeld heb’, reageerde Robertson, die een einde maakte aan een reeks van vijftien zeges op rij voor ‘The Rocket’. ‘Ronnie was duidelijk niet op zijn best. Maar ik heb hem meteen naar de keel gegrepen en niet meer losgelaten. Als hij een foutje maakte, moest ik toeslaan. Zo kreeg hij niet de kans zich te herpakken.’

Het is de derde keer dat Robertson de finale van het Masters bereikt. In 2012 won hij het toernooi door Shaun Murphy (WS-11) in de finale met 10-6 te verslaan, in 2013 moest hij zelf met 10-6 de duimen leggen voor Mark Selby (WS-4). Deze keer speelt ‘The Thunder from Down Under’ voor de titel tegen de winnaar van het duel tussen Murphy en de Noord-Ier Mark Allen (WS-6).

De finale wordt zondag naar een best of 19 gespeeld. De winnaar steekt 200.000 pond (260.000 euro) op zak.

Aangeboden door onze partners