© Facebook

Nierpatiëntje lanceert opvolger van ‘Ice Bucket Challenge’

In de zomer doken de filmpjes naar aanleiding van de Ice Bucket Challenge overal op op sociale media, maar begin 2015 is het tijd voor een opvolger. Gelanceerd door een Belgisch jongetje.

mige

De 15-jarige nierpatiënt Elias kwam eerder deze week al in het nieuws met een aangrijpende filmpje waarin hij aan de hand van briefjes vertelt over zijn ziekte en oproept om hulp te bieden. Elias is namelijk nierpatiënt en kan enkel behandeld worden met een peperduur medicijn, dat spijtig genoeg niet wordt terugbetaald. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block liet reeds weten mee te zoeken naar een oplossing, maar om zijn situatie niet zomaar in de vergeetput te laten verdwijnen, heeft Elias nu een nieuwe hype op Facebook gelanceerd. Bij de Bottle Challenge is het de bedoeling 1 liter water in 1 minuut op te drinken, iets wat Elias met zijn aandoening helaas niet zelf kan doen.

Wie niet in de opdracht slaagt moet 20 euro aan de vzw ‘Kind en Nier’ betalen. Sven De Ridder ging de uitdaging al aan, en nomineerde meteen enkele andere BV’s zoals Staf Coppens en Karmen Damen.

Bericht door Sven De Ridder.