© BELGA

Flipkens en Wickmayer zakken op WTA-ranking

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer moeten allebei een plaats inleveren op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. Deze geldt vanaf maandag maar is zaterdag al, twee dagen voor de start van de Australian Open, vrijgegeven.

Flipkens bekleedt de 51e positie, Wickmayer is het nummer 80. An-Sophie Mestach behoudt de 102e plaats, Alison Van Uytvanck de 106e. Deze vier vrouwen verdedigen de Belgische kleuren vanaf maandag in Melbourne.

Helemaal bovenaan de ranglijst behoudt de Amerikaanse Serena Williams, de komende tegenstander van Alison Van Uytvanck, de eerste plek voor de Russin Maria Sharapova en de Roemeense Simona Halep. De Tsjechische Petra Kvitova, laureate van het toernooi in Sydney, is nog steeds vierde voor de Servische Ana Ivanovic.

De Slovaakse Dominika Cibulkova wipt over de Russin Ekaterina Makarova en is tiende. Het is de enige verschuiving in de top 10. Cibulkova en Makarova zijn ‘down under’ de opponentes van Kirsten Flipkens en An-Sophie Mestach.

Heather Watson maakt wat lager op de ranking een mooie sprong. De Britse wint dankzij haar titel in Hobart elf plaatsen en is 38e.