© Reuters

Golfer Pieters blijft verrassen in Abu Dhabi

Thomas Pieters blijft zijn tweede plaats op het Abu Dhabi Golf Championship (EPGA/2.293.000 euro) succesvol verdedigen. De Nijlenaar telt zes slagen meer dan de drievoudige kampioen Martin Kaymer, die met zijn score van 20 onder par na drie ronden zijn eigen record met twee slagen verbeterde.

Na ronden in 65 en 67 slagen moest Pieters zaterdag tevreden zijn met een ronde in 70 slagen en dit na drie birdies en één bogey. Desondanks blijft Pieters zijn tweede plaats behouden en kan hij tijdens de laatste dag nogmaals zijn ronde afwerken met Kaymer, het nummer twaalf van de wereld, die het toernooi blijft domineren. Zo zette hij een foutloze derde ronde neer gekruid met zeven birdies. De 30-jarige Duitser, die al 22 professionele overwinningen op zijn naam heeft staan waaronder de US Open en het PGA Championship (twee majors), won het toernooi in 2008, 2010 en 2011.

Nicolas Colsaerts kwam tijdens de derde ronde niet verder dan 72 slagen, na twee birdies en twee bogeys. Colsaerts moest 29 plaatsen inleveren. Met zijn gedeelde 45e plaats en 211 slagen telt hij 15 slagen meer dan Kaymer.

Voor de vierde maal in drie dagen viel er een hole-in-one te noteren. Nadat de Engelsman Tom Lewis tijdens de eerste dag een hole-in-one lukte op het zevende hole en er een Cadilac Escalade aan overhield, lukte Miguel Angel Jiménez een hole-in-one op vijftiende hole. Op dag twee was het Rory McIlroy die op het vijftiende hole de bal meteen in de cup zag verdwijnen. Zaterdag was het de beurt aan de Zuid-Koreaan Byeong-hun An, die ook een hole-in-one lukte op het vijftiende hole. Meteen een nieuw record op de European Tour.